Terug 02 Gemeenteraad

Tue 28/09/2021 - 20:00 GC Walschap

Goedkeuring van het verslag van de voorgaande zitting

Openbaar

A-punt

Financiën

  • In de gemeenteraadsbeslissing van 22 oktober 2020 betreffende de goedkeuring van het belastingreglement op motoren vanaf 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025, wordt artikel 5 bis aangepast naar :

    "Artikel 5 bis: voor de dienstjaren 2019 en 2021 wordt een belastingvermindering toegestaan voor het stilleggen (van de motoren) voor een ononderbroken tijdvak omwille van de verplichte sluiting n.a.v. de beslissing van de nationale veiligheidsraad van 17 maart en later. Een begonnen maand wordt aanzien als een volledige maand."

    Artikel 5 ter wordt geschrapt

Vrije tijd (jeugd, cultuur, toerisme, sport)

Omgeving

  • De gemeenteraad keurt de samenwerkingsovereenkomst inzake milieuhandhaving met intercommunale Haviland goed. De gemeenteraad keurt de samenwerkingsovereenkomst inzake handhaving op vlak van ruimtelijke ordening met intercommunale Haviland goed. De gemeenteraad beslist om de samenwerkingsovereenkomst met intercommunale Haviland "ondersteuning milieu" op te zeggen vanaf 1 januari 2022.

  • De vestigingsvoorwaarden voor de ontwikkeling van het bedrijvenpark 'Eeckhout' worden goedgekeurd onder de voorwaarde dat de gemeente haar vertegenwoordiging in het beheerscomité behoudt ook nadat het Bedrijvenpark volledig uitverkocht zal zijn. Deze vestigingsvoorwaarden zullen gehanteerd worden bij de verkoop van de kavels en gehecht aan alle verkoopovereenkomsten en aan de basisakte van de bedrijvenzone. De burgemeester en de schepen van economie worden aangeduid om te zetelen in het beheerscomité  

Patrimonium

Energie

Maatschappelijke en sociale zaken

B-punt

Algemeen beleid en coördinatie

Veiligheid

Kerkfabrieken

Onderwijs

Omgeving

Patrimonium

Maatschappelijke en sociale zaken

Ontwikkelingssamenwerking

Besloten

B-punt

Omgeving

Bijkomende agendapunten

Mondelinge vragen van de raadsleden


Publicaties

Agenda
Bijkomende agenda