Terug 02 Gemeenteraad

Tue 25/05/2021 - 20:30 zaal Alfred Van Roy

Goedkeuring van het verslag van de voorgaande zitting

Openbaar

A-punt

Financiƫn

Lokale economie

  • De gemeenteraad keurt het detailhandelsplan met de voorgestelde acties voor 2021 en vanaf 2022 goed en de afbakening van de handelskernen zoals voorgesteld in het detailhandelsplan goed, uitgezonderd de voorgestelde afbakening van de kern Sint-Jozef. De kern (proximiteitscentrum met lokaal karakter) wordt afgebakend van het kruispunt Topmolen - Breendonkstraat tot aan het kruispunt Sint Jozefstraat - Nieuwstraat.

Mobiliteit en verkeer

Vrije tijd (jeugd, cultuur, toerisme, sport)

  • De gemeenteraad keurt het subsidiereglement fonds ereburger Alfred Van Roy goed met ingang van 1 september 2021. Het bestaande subsidiereglement fonds ereburger Alfred Van Roy, goedgekeurd door de gemeenteraad van 23 december 2014, wordt opgeheven met ingang van 1 september 2021.

Kinderopvang

Omgeving

  • De gemeenteraad keurt de startnota van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'RUP Hoppinpunt Londerzeel' goed. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de organisatie van het openbaar onderzoek dat zal lopen van 7 juni tot en met 7 augustus 2021.

  • De gemeenteraad neemt kennis van het verloop van de procedure van het planologisch attest THLON bvba voor het wellness-center 'Thermen Londerzeel' te Stuikberg 4, ondermeer het openbaar onderzoek, de adviezen, het samenvattend advies van de GECORO en het advies van de omgevingsambtenaar.

    De gemeenteraad beslist om een voorwaardelijk gunstig planologisch attest af te leveren aan THLON bvba voor het wellness-center 'Thermen Londerzeel' te Stuikberg 4.

    Volgende voorwaarden worden opgelegd :

    1. Er dient door de aanvrager een evenwicht gevonden te worden naar de omgeving toe:

    - een volwaardig groenscherm tegenover de aanpalenden (in kader van privacy)

    - een degelijk geluidscherm voor de directe buren

    - een oplossing voor de voorkomende waterproblematiek door het voorzien van afdoende buffering, infiltratie en afvoer op eigen terrein.

    2. Er dient een voorafgaandelijke mobiliteitsstudie te worden uitgewerkt waarin minimaal volgende elementen worden onderzocht en behandeld:

    - onderzoek mobiliteitsprofiel en onderbouwing noodzakelijke parkeerbehoefte;

    - onderzoek naar alternatieven in de omgeving evenals andere vervoersmodi;

    - de uitwerking van een optimale inrichting van de huidige parking dit met het oog op het minimaliseren van de overlast bij piekbelasting;

    - het nastreven en concretiseren van meervoudig ruimtegebruik van de gerealiseerde parkeermogelijkheden;

    - het optimaliseren van de uitrusting en de verkeersveiligheid van de bestaande trage weg (o.a. onderzoeken van een omlegging naar de noordelijke rand van het terrein dit teneinde conflicten tussen voetgangers en wagens te vermijden)

    Deze mobiliteitsstudie zal, eenmaal uitgevoerd door de initiatiefnemer, voorgelegd en voorgesteld worden aan de GECORO (zodat de gemeenteraad een finaal advies kan verstrekken aan het college van burgemeester en schepenen) en dit voorafgaand aan het verstrekken van een omgevingsvergunning en/of de start van de opmaak van een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Uit deze bijkomende documenten zal ook moeten blijken dat er geen sprake is van schaalvergroting van de huidige thermen. 

    3. Wat betreft het perceel in agrarisch gebied (overloopparking) dient er een compenserend (financieel of ruimtelijk) voorstel te worden gedaan naar de lokale overheid voor het ingenomen herbevestigd agrarisch gebied.

    Zoniet zal er geen aanpassing van het RUP doorgevoerd worden, gezien er ook geen langetermijnvisie beschreven en op korte termijn de noden van het bedrijf reeds kunnen gerealiseerd worden in afwijking van het RUP-dossier via dit planologisch attest. 

    4. De toekomstige omgevingsvergunning zal ook het aangepast ‘luik milieu’ moeten omvatten (aanpassing aan de nieuwe situatie).

     

     

Energie

Maatschappelijke en sociale zaken

B-punt

Intergemeentelijk overleg

Informatica

Veiligheid

Bibliotheek

Omgeving

Maatschappelijke en sociale zaken

Ontwikkelingssamenwerking

Integratie

Bijkomende agendapunten

Mondelinge vragen van de raadsleden


Publicaties

Agenda
Bijkomende agenda